Hej alle fontænere

 

Så er vi kommet hjem fra USA. yippie

og vi stykker et lille oplæg omkring vores tur sammen til på fredag... vi vil fortælle om vores oplevelser samt den actionplan vi har stykket sammen derovre.... glæd jer!

tid og sted: 13:30 i fontænehuset!! fredag d. 27/6

 

håber vi ses

vh Mikael og Anne

 

 

Hej alle fontænere!

8/6-2014

Her kommer 1. opdatering fra USA. Vi er kommet godt på plads i vores hotel. vi har været her snart i 2 dage, men er stadig ret ramte af jetlag! igår gik vi en tur ned i byen, vi har en god gåtur derned så vi var ret tilfredse da vi fandt en gammel togstation der var ombygget til et MALL. specielt tilfredse da der kom et regskyl der var hollywood værdigt da vi lige var kommet ind!

i aften kommer de andre der også skal på træning det bliver spændene og møde dem.

kort om vejret: 26-30 grader og let overskyet.

god uge til jer i huset

hilsen Anne og Mikael

 

10/6-2014

Nu er vi paa dag to i independence center. vi har 30 grader udenfor og ca 21 indenfor! det er vildt... vi har haft tornado varsel de sidste par dage, men har desvaerre ikke set nogen ;-)

Anne arbejder i klubhusets giga genbrugsbutik, der bliver sorteret, haengt paa boejler sat priser på osv.

Mikael er kommet i husets "street level unit" hvor der er bank, intro af nye medlemmer, reception og meget andet. idag arbejdede han i husets "frontdesk" hvor han tog telefon og viderestillede opkald samt skrev medlemmer ud og ind af computersystemet.

efter arbejdsdagen; kl 17:20!!!!!! tog vi direkte på restaurant sammen med det øvrige træningsteam! desværre var buffaloburgeren udsolgt.....

Klubhuset er meget anderledes opdelt... der er selvfølgelig et køkken, men de arbejder sammen med blomsterbutikken, colllequetraining og beskæftigelsesafdelingen

i kælderen findes wellness, it-support, uddannelsesgruppen og TV-kanalen ICTV.

vi havde husmøde idag.... der var ca 100-110 mennesker så der var nogen der løb rundt med mikrofon til alle dem der ville sige noget, vildt.... os fra træningsteamet skulle også præsentere os og vores klubhus der.... det var ret grænseoverskridende at stille sig op foran alle de mennesker med en mikrofon i hånden.... men vi klarede det!

alt i alt en super god og lang dag.

hilsen Anne og Mikael

 

12/6-2014

 

endnu en dejlig varm dag men vi var glade for at vi ikke havde et termometer for så havde vi svedt endnu mere.

 

Idag skulle vi på rundtur til nogle af independence centers TE-arbejdspladser (overgangsarbejde). første sted var Barnes Jewish hospital hvor der var to medlemmer der arbejdede som opvaskere.. På hospitalet var der "dresscode" dvs. ingen Jeans, men det eneste mikael havde med var..... ja jeans så alle vi øvrige måtte gå i en ring omkring så men ikke kunne se hans jeans.

derefter gik turen til Bowood farms, der var en kombination af en blomster-, grønsagsbutik og en lille frokost restaurant, her var der et medlem der arbejdede i køkkenhaven samt et medlem i køkkenet. derudover bestyrede de også vedligeholdelse/renholdelse af fortove og bede i kvarteret og der var der yderligere 6 medlemmer i arbejde.

 

efter rundturen var der en lille sightseeing tour rundt i st. louis og efterfølgende frokost i klubhuset.

derefter havde vi vores daglige diskussion og herefter deltog vi i et lille kursus for husets TE-koordinatorer.

 

vh Mikael og Anne

 

13/6-14

Så er den første uge gået, og hold da op hvor gik den hurtigt. I dag var endnu en rigtig varm dag, det kunne næsten ikke have være planlagt bedre da klubhuset skulle have deres første årlige picnic med alle de andre klubhuse i staten Missouri. Vi fik lov til at snakke med mange forskellige folk og de var meget imponeret over de hele vejen fra Danmark. Menuen kunne ikke blive mere amerikansk, burger og hotdogs.

Vi fik snakket om TE (overgangsarbejde) i vores diskution i dag.

I aften var vi ude at spise på Pi, der er et af de finere pizza steder i byen. vi fik hotellets shuttlebus til at køre os. men chaufføren var måske ikke verdens mest sikre chauffør... u-turns hvor man ikke måtte parkering halvt ude i lyskryds mens han satte passagerer af osv osv. men vi kom heldigvis både ud og hjem igen ;-)

 

god weekend alle sammen

 

16/6-2014

Saa har vi taget hul paa en ny uge, tiden gaar virkelig gaaet hurtigt.

Lørdag var vi paa siteseeing tour ved St. Louis' beroemte Arch (buen) hvor vi kom op helt i toppen. Mikael fik den skoenne ide at han ville faa buen til at falde over paa siden ved at faa folk til at hoppe fra side til side. Det var der ikke nogen der synes det var en god ide.

Derefter tog vi til Anheuser-Busch som laver Budweiser. Hele omroedet duftede af humle. Vi fik en tur rundt i bryggeriet og fik lov til at faa en øl smagning til sidst.

Vi spiste alle frokost sammen et sted der hed "The Boathouse"

Resten af dagen fik vil selv lov til at bruge som vi ville. Mikael, nogle andre fra vores traenings gruppe tog til en rigtig amerikansk Mall. Vi havde aldrig set noget ligende.

Søndagen var helt vores egen og vi kunne gøre med den som vi ville. Vi kom paa St. Louis' kunst museum og brugte det meste af formiddagen plus noget af eftermiddagen med til. Da vi kom hjem begyndte vi paa vores actionplan (som vi ogsaa sidder og skriver paa lige nu.

I dag mandag er vi ude i vores enheder det meste af dagen som vi ikke fik saa meget lov til i sidste uge.

Senere paa dagen skal vi til Baseball saa der er nok nogle af amerikanerne der skal forklare os hvad der sker.

 

En lille hilsen fra Mikael og Anne i det varme USA.